טעימות בגיל 3 חודשים: מה כדאי לדעת לפני?

טעימות בגיל 3 חודשים: האמת מאחורי התחלה המוקדמת

מזל טוב! בדיוק קיבלת את המתנה היקרה ביותר – תינוק חדש! אבל אז, אחרי חודשים של חיבוקים, שירים שקטים וניוקים מתוקים, מגיע רגע המפתח: מתי להתחיל עם טעימות? גיל 3 חודשים? זה מצחיק, לא? אז נכון שהחיים עם תינוק הם כמו לנסות לחזות באן-דינוזואר בלי משקפי תלת-ממד, אבל יש לנו כאן הרבה מה לקוות. האם זה הזמן? איזו תשובה צריכה להפתיע אתכם? בואו נטעם קצת מידע, נצחק, ונגלול יחד בעולם המהמם הזה.

מה זה אומר “טעימות” בראשונה?

שימו לב, טעימות זה ממש לא מה שאתם חושבים כשאתם בעבודה עם חטיף גזר! מדובר על התנסות בגבינות, ירקות מרוחצים, דליים של פירות וגם קצת קצת… מרק! זה השלב שבו ילדים מתחילים לפתח חוש טעם. את כל העורכים עכשיו מדמיינים את עבודת המחקר על טעם התפוחים בגיל 3 חודשים, אבל חכו! יש כאן כמה נקודות חשובות.

למה לנסות בטעם בגיל הזה?

באופן כללי, מדובר בשלב ההתפתחותי המעניין ביותר! זהו גיל שבו התינוק מתחיל להתפתח, לגלות את סובב אותו ולשאול שאלות רבות. הכנסה של טעמים חדשים יכולה להשפיע על התפתחות החושים שלו, וזה משהו שנראה כמו החלום של כל אמא! ואולי, בתור בונוס נוסף, גם תזונה מגוונת יכולה להשפיע על הבריאות בהמשך.

מתי זה הזמן הנכון?

מחקרים מראים שההמלצה היא להתחיל עם טעימות סביב גיל 6 חודשים. זה הזמן שבו המערכת העיכול של הילד מוכנה, ולרוב גם מתחילים לצמוח שיניים. אז מה קורה פה? האם 3 חודשים זה פשוט יותר מדי מוקדם?

  • האם זה מסוכן? לא – אבל כדאי להיות זהירים.
  • האם התינוק יכול לבלוע? אין ספק שיש לזה קשר גדול.
  • נכון ששמעתם סיפורים על הורים שהתחילו בגיל 4 חודשים? נכון ולא נכון – תלוי בתינוק!

מה קרה לאמהות שחשבו להתחיל בגיל מוקדם?

אה, האמהות, הן תמיד יודעות הכי טוב! להן יש את כל הספרים, הוויקיפדיות, והן גם משתמשות באינסטגרם. יש המון מקרים של הורים שהחליטו להכניס טעימות בגיל 3 חודשים והיו לא ממש זהירים. הנה כמה מקרים שראיתי:

  1. אמא שרצתה לבשל מרק תפוחי אדמה – נשמע טעים, נכון? אבל ישניהם רק שלחו את התינוק לבית החולים עם כאבים בבטן.
  2. אבא שהחליט שהתקופה מעולה לנסות תחושה חדשה עם פירות – תפוח קפוא לא תמיד הכי טוב.
  3. ואמא אחרת שהכינה מאכלי גזרים – השאלה היא – איפה היא שמעה על זה?

ובסופו של דבר, מהר מאוד התברר שגיל 3 חודשים לא באמת מתאמן לפתיחת מסעדת טעימות!

מה קורה כשמתחילים מוקדם מדי?

לטפח תינוק ולהתחיל יכול להיות מסובך. ילדים שמתחילים עם טעימות בגיל מוקדם מדי יכולים לעיתים מתמודדים עם:

  • אלרגיות – אוי לא, לא זה!
  • בעיות עיכול – למזלכם, שוב לא זה!
  • קשיים בריאותיים – לזה לא צריכים להגיע!

כך תדעו מתי זה הזמן

להשקיף על התינוק שלכם ולהבין את הצרכים שלו חשוב. יש כמה אספקטים שצריך לבחון:

  • האם הוא מראה עניין באוכל? (במקרה ואחד מחבריכם אכל הוא יסתכל עליו כמו שוקולד)
  • האם הוא מסוגל לשבת וזז בחופשיות? (לפעמים תינוקות נראים כאילו הם מתאמנים לטורנירים לאומיים בבדיחות)
  • האם הוא כבד יותר מ-5.5 קילוגרם? (חשוב, מתוק)

שאלות שיכולות להופיע בקליניקה:

שאלה: האם 3 חודשים זה מוקדם מדי?

תשובה: בהחלט. נשמע כמו פרסומת לסבון מגורניש!

שאלה: מה קורה אם אני באמת רוצה לנסות?

תשובה: לראות מה ילדכם מעוניין לאכול – תמיד יועיל!

שאלה: מה עם אלרגיות?

תשובה: אתה לא רוצה להיות הפתעה במסיבה!

וכמו תמיד, כדאי לדבר עם רופא או איש מקצוע מתאים.

אז מה הדרך הנכונה?

כדי להתחיל את התהליך של טעימות בצורה בטוחה, עדיף להתחיל עם אוכל מרוסק, כמו אבוקדו, בטטה, ואפילו דייסת אורז שנעשית בצורה טבעית. אכילת מזון בריא יכולה להניע את הדרך לתזונה מאוזנת בהמשך. אם תתחילו בגיל הנכון – 6 חודשים – תקבלו תינוק יכולת לטעום את כל הטעמים, ומהר מאוד הוא יתחיל לבקש אוכל גם מהצלחת שלכם!

סיכום – טעימות בגיל 3 חודשים

למרות שמעניין לחשוב על טעימות אצל תינוקות בגיל 3 חודשים, כדאי להיזהר. התינוקות זקוקים לתפריט מדויק

אולי גם המאמרים האלה יעניינו אותך?

דילוג לתוכן