למה מקבלים משכורת בעשירי? הגدل המפתיע!

למה מקבלים משכורת בעשירי? הפתעות, סיבות והדברים שכולנו לא יודעים

כל חודש בעשירי, בכל קומה במשרד, שומעים את השאלה המנצחת: “מתי בדיוק הכסף ייכנס?” אז הגיע הזמן לחקור את הנושא הלא כל כך מובן הזה. למה כולם מחכים שהממציאים החכמים (כאלו שלא באמת נדע מיהם) יחליטו שבדיוק בעשירי בחודש זה עיתוי מעולה לשלם את המשכורת? מה קורה מאחורי הקלעים של הרגע ממלא ההנאות הזה? נשמע לכם מעניין? אתם בהחלט לא לבד! בואו נעבור על הכל.

היסטוריה קצרה: משכורות בעידן העתיק

ברגע שאנחנו מתחילים לחקור את המקורות של מערכת השכר, אנחנו עוקבים אחורה בזמן. בתקופות שונות, אנשים קיבלו תשלום במזון, במוצרים, או במטבעות זעירים. אך מה הקשר שלנו לעשירי לחודש? ובכן, תתפלאו, זה קשור בעיקר למנהלי הכספים, לא להנחיות מהכוכבים.

  • במרכז ימי הביניים, היו אלו החקלאים שסיפקו מזון בעבודתם.
  • במהלך המהפכה התעשייתית, שיטות תשלום התחילו להשתנות.

כשהעסקים התחילו לגדול, הצורך שיתופף אי סדרים שונים בענייני מימון, והוחלט שהמועד אוניברסליזציה של תשלומים יפנה טווחים מדויקים, מה שהוביל אותנו לאמצעי תשלום קבועים והגיוניים יותר. מהר מאוד, כל העניין הזה מצא את דרכו ליום העשירי של החודש.

האם יש גבול עליון למשכורת שלנו?

אז מה קורה כשהמנהל שלנו מחליט לגלגל אותנו להמתנה הארוכה עד לתאריך המיועד? זה הזמן לעשות סדר ולהבין: למעשה, המשכורת שלנו נובעת ממנגנונים של קליטה ורישום. בעשור האחרון נהגו חברות לקבוע מועדים קבועים לתשלום כדי להקל על החשבונאות. אז עשירי הוא פשוט תקופת הזמן המושלמת שקובעת איזון בין שליחת המידע לבין קבלת התשלומים.

נתונים על תשלומים בעשירי

  • יש חברות ששכרו עובדים קבועים על פי מועדים שונים, כמו חצי חודשי.
  • חלק מהמנהלים אף החליטו לחלק את התשלומים לשניים – תחילה בחצי והנוסף בסוף החודש.

למה דווקא בעשירי? כי חייבים תכנון!

שמתם לב לכך שדווקא ביום העשירי מתרחשים הרבה מאוד עסקאות? כנראה שיש לזה הסבר. אחד מהסיבות המובילות לכך היא העובדה שהשוק והכנסות העבודה מתאימים לזה יחד. קבלו סיבות טובות:

  • שירותים חיצוניים: חברות רבות מקבלות שירותים חיצוניים בתדירות קבועה, והשעון הפנימי פשוט אומר להם – שמשכורות יועברו באותו מועד.
  • תעדוף משימות: מה שנקרא מנהלי הכספים מתמקדים בתכנון מראש, ובעשירי הם כבר מתקנים מספרים עבור עובדיהם.

שאלות ותשובות רבות לעניין!

1. למה לא משלמים גם בשני או שלישי?

תשובה: זה ממש סוד, אבל זה בעיקר עניין של תכנון וכיבודים. המעסיקים רוצים להקל על עצמם – בחיי היומיום, כולנו רוצים להתארגן על תחומים אחרים שקשורים לתשלומים.

2. מה קורה אם העשירי יוצא בשבת?

תשובה: בכל מקרה, המעסיקים יחליטו לתת לנו יום נוסף – כך אנחנו לא ניכנס למצב של בעיות תשלום.

3. האם יש מדינות שבהן זה שונה?

תשובה: בהחלט, פתרונות שכר קטנים משתנים בארץ לעומת אחרות. בכל דרך, חשוב לדעת!

4. מה קורה בעבודות חלקיות?

תשובה: במקרים אלו, התשלומים יחשבו לפי שעות העבודה שנעשו.

5. מה יכול לקרות אם אין לי מספיק כסף?

תשובה: ככה זה – תמיד כדאי לנקוט בגישה עם חברת האשראי או לקחת הלוואה בזמן!

המכונה הדוהרת: הקשר עם הבנקים

אז על מה בעצם לעבוד? קשרים עם הבנקים! בעשירי לא יום יהיה מאושר יותר מאשר לעקוב אחרי הפעולות שלנו. נכון, זה מקום שבו עובדים כביכול נעלמים, אבל האמת היא שבחברות רבות, הבנקים הם פקטור קרדינלי, מה שמוביל אותנו לנקודה שכולם מתעניינים בה!

  • כל פעילות של החברה תלויה בסוג הקפה ובפעולות מימון באותו חודש.
  • המעסיקים חייבים לדווח באחריות לדיווחים גדולים ושבועיים.

סיכומו של יום

לסיכום, אנחנו רואים שיש הרבה מעבר למילה “כסף”. לתופעה הזו יש סיבות רבות יותר ממה שנדמה. כך שביום העשירי, אנחנו לא מתבוננים רק בכספים שאנחנו מנהלים אלא זוכים להבנה רחבה של כל המערכת שמאגפת אמון וחבר. זה מביא אתנו לקרב את השלום בראש שלנו. אז בפעם הבאה שתרגישו שאתם מחכים לקסם הזה, פשוט תזכרו – זה קורה בגלל הנתונים, הארגון והנסיבות. אז חכו, כי תשלום הקסם הזה מתקרב!

אולי גם המאמרים האלה יעניינו אותך?

דילוג לתוכן