קניית קישורים: כך תעשו זאת נכון

קניית קישורים או השגת קישורים בתשלום זהו אמצעי אפקטיבי מאד לקיצור דרך והשגת תוצאות מהירות יותר בקידום אתרים. כל בעל אתר ומקדם אתרים צריך לדעת שקישורים הם עדיין גורם מרכזי מאד באלגוריתם של גוגל.

מדריך קניית קישורים – איך משיגים קישורים בתשלום בצורה יעילה?

אז כאמור, מנועי החיפוש השונים עושים שימוש בשורה של פרמטרים על מנת לקבוע האם עמודי אתר מסוים ראויים להופיע בתוצאות החיפוש של גוגל עבור שאילתות גולשים רלוונטיות.

לצד פרמטרים כמו איכות התוכן הקיימת בעמודים האלו והיכולת שלו לתת מענה לשאילתא שביצע הגולש, רמת ההתאמה של עמודי האתר השונים לתצוגה במכשירי מובייל וחוויית המשתמש הכללית שמספק האתר לגולשים המגיעים אליו, גם קישורים חיצוניים, כלומר הפניות שמבצעים אתרים אחרים אל עמודי האתר השונים מהווים פקטור מרכזי וחשוב בכל פרויקט קידום אתרים.

מה חשוב לדעת על קניית קישורים בתשלום? צפו בסרטון:

קיימות לא מעט שיטות פעולה בעולם קידום אתרים שבאמצעותן תוכלו לעבות את פרופיל הקישורים החיצוניים לאתר שלכם, ובכל אחת, כמובן, יתרונות וחסרונות.

קניית קישורים - איך עושים את זה
קניית קישורים – איך לעשות את זה
  • רבים מבעלי האתרים אינם מעוניינים להקדיש משאבים ניכרים של זמן בתהליך בניית קישורים לאתר ולכן נפנים לבצע רכישה של קישורים עבור האתר שלהם.
  • קניית קישורים איכותיים שכזו מאפשרת להם לפנות זמן יקר לטיפול בעסק עצמו, לדעת שמלבד כסף לא יצטרכו לתת דבר בתמורה (כמו קישורים יוצאים חזרה מן האתר שלהם) ולהפוך את התהליך לאוטומטי ומקצועי הרבה יותר.
  • במאמר הזה ננסה לסקור מהם הקריטריונים שחשוב יהיה להתחשב בהם בעת בניה של פרופיל קישורים באמצעות רכישת קישורים איכותיים המפנים אל האתר שלכם.

רכישת קישורים – גוונו במקורות מהם אתם קונים קישורים

בשוק קיימים כמה וכמה ספקי קישורים שיעניקו לכם שירות בניית קישורים מצוין.

למרות שכל ספק כזה יוכל להציע לכם לרכוש קישורים מנכסים דיגיטליים שונים שאין ביניהם קשר, טוב יהיה אם תחליטו לגוון לא רק במקורות מהם מתקבלים הקישורים עצמם, אלא בספקים מהם אתם קונים את הקישורים האלה.

הסיבה לכך, היא התמורות שחלות באלגוריתם של מנועי החיפוש השונים ובפרט זה של גוגל.

על פניו, תשלום תמורה כספית בעבור קישור מבלי לסמן את הקישור ככזה, היא פעולה שגוגל אוסרת עליה, וכשהיא מבוצעת בהיקף נרחב, עלולה אף להביא לענישה ידנית מצד גוגל.

בעולם קידום אתרים, קניית קישורים נתפסת כשיטה “בעייתית”. זאת הסיבה, שאם ספק אחד “נשרף” – כדאי יהיה לכם שהאתר שלכם יקבל קישורים מספקים נוספים, ולדאוג להמשכיות העסקית של האתר בהקשר הזה.

טקסט עוגן בקניית קישורים
טקסט עוגן מגוון בקניית קישורים נכנסים

בעת קניית קישורים בתשלום גוונו בטקסט העוגן

בעולם של קניית קישורים לקידום האתר, אחד המאפיינים החשובים, לפחות בשפה העברית, בכל קישור שאתם מקבלים לאחד מהעמודים של האתר שלכם הוא טקסט העוגן של הקישור.

טקסט העוגן הוא הטקסט שבלחיצה עליו מועבר הגולש מן האתר בו הוא צפה במאמר, לאתר שלכם. באמצעות טקסט העוגן מנסים מקדמי אתרים לקדם ביטויים ספציפיים עליהם ירצו שעמודי האתר השונים יהיו מדורגים.

עם זאת, בתחום בניית קישורים חשוב יהיה להקפיד שטקסט העוגן הזה יראה טבעי. למה הכוונה? אם ניקח אתר מוביל בתחומו וננתח את האתרים שמקשרם אליו ואת טקסט העוגן בו נעשה שימוש בפרופיל הקישורים הזה, לא סביר יהיה להניח שנקבל את מרבית הקישורים תחת הביטוי “אינסטלטור בראש פינה”, נכון? כך צריך להתנהג גם פרופיל הקישורים שאתם קונים.

נסו לגוון בטקסט העוגן ככל האפשר:

✔️ שלבו את שם המותג בטקסט העוגן
✔️ הקפידו שלא לעשות שימוש מוגזם בביטויים מדויקים
✔️ אל תנקו מילות קישור
✔️ שלבו מידי פעם גם כתובת url נקיה כטקסט העוגן
✔️ הקפידו שיהיו בנמצא גם ביטויי זנב אורך

למעשה, כל מה שיכול להפוך את פרופיל הקישורים שלכם לטבעי יותר הוא מבורך.

סמכותיות האתרים המקשרים
קניית קישורים איכותיים מאתרים סמכותיים

גוונו בסמכות האתרים המקשרים

לא יהיה סביר להניח שמרגע שהעליתם את האתר לאוויר רק אתרים בעלי סמכות גבוהה בנישה שבה הם פועלים יקשרו אליכם, נכון? מדובר בפרופיל קישורים לא טבעי.

מצד שני, לא הייתם רוצים להראות טבעיים מידי, ולבצע קניית לינקים רק מאתרי פח ואתרים בעלי סמכות נמוכה במיוחד – משום ששיטת הפעולה הזאת תקשה עליכם את קידום האתר.

לכן, המתודה הנכונה בהקשר הזה היא לוודא שהאתרים המקשרים אליכם יתאפיינו ברמת סמכות מגוונת. כלומר, נסו לשלב קישורים מאתרים סמכותיים וחזקים עם קישורים מאתרים עם סמכות מופחתת.

רלוונטיות הקישורים
קניית קישורים מאתרים בעלי רלוונטיות

הקפידו על רלוונטיות בעת קניית לינקים

בתחום קידום אתרים, אחד הפרמטרים החשובים ביותר בבניה של פרופיל קישורים, בטח ובטח אם מדובר בבניה שמתבצעת באמצעות רכישה של קישורים, הוא מידת הרלוונטיות בין האתר המקשר והאתר המקושר.

ככל שהקישור ייצג קשר הדוק יותר בין האתרים, למשל קשר של סיבה ותוצאה, קשר של דוגמה, קשר של השלמת מידע ועוד – כך מידת ההשפעה של הקישור תהיה גדולה יותר.

בכל הקשור לרכישה של קישורים, הדבר מאתגר במיוחד. בדרך כלל, אתרים המציעים קישורים למכירה מצטיינים במדד הסמכות אולם פחות במידת הרלוונטיות.

לכן, חשוב יהיה שתקפידו בעת קניית קישורים, להבין עד כמה רלוונטית יכולה להיות ההפניה שיבצע אליכם, לאיזה נושא, ולאיזה עמוד ספציפי באתר שלכם כדאי שהקישור יפנה.

צרו קורלציה בין התוכן לקישורים

רבים מבעלי העסקים שבוחרים להשקיע בפרופיל קישורים איכותיים לאתר, עושים זאת על חשבון יצירת תוכן איכותי באתר. אחרי הכל, התקציב מוגבל, ובזמן שמשקיעים ברכיב הקישורים, לא תמיד נותר תקציב להשקעה בתוכן. זוהי, כמובן, טעות משמעותית בהקשר הזה.

תוכן לטובת קישורים

תוכן הוא הסיבה ליצירת הקישורים

כדי שפרופיל הקישורים שלכם יראה טבעי ורלוונטי, חשוב יהיה שלצד בניית קישורים יועלה לאתר בתדירות שוטפת תוכן איכותי שיוכל להסביר את היווצרות הקישורים האלה.

מנועי החיפוש מחפשים סיבות לקשרים השונים שמתבצעים בין אתרים שונים על מנת ללמוד על התכנים שבגללם נוצרים קישורים.

זאת הסיבה, שמעבר ליצירת התוכן עצמו, חשוב יהיה שתפעלו גם על מנת להפיץ אותו ברשתות החברתיות ובפורומים שונים. כאשר זה קורה, מנועי החיפוש (וזה של גוגל במיוחד) יכולים להתרשם שהקישורים שנבנו לאתר בעת האחרונה, הם טבעיים.

הקפידו על תדירות בניית הקישורים

כדי לשוות לפרופיל הקישורים שלכם מראה טבעי יותר, חשוב יהיה להקפיד על תדירות בניית הקישורים. בניית קישורים צריכה להתבצע באופן רציף, וטבעי, ולא לייצר חריגות מיותרות שרק יעלו את החשד של מנועי החיפוש השונים.

אם למשל, אתר מסוים רגיל לקבל עשרות קישורים בכל חודש, ואז במשך שלושה חודשים לא מקבל אפילו קישור בודד, ולאחר מכן שוב מקבל מאות קישורים בכל חודש – הדבר יכול להראות לא טבעי ולהעלות חשד סביר, שבעל האתר מנסה לבצע מניפולציה על מנועי החיפוש במטרה לקדם את האתר ולשפר את הנוכחות שלו בדפי תוצאות החיפוש.

גיוון בקישורים

גוונו בסוגי הקישורים

בגדול, ניתן לחלק את הקישורים לשני סוגים עיקריים: קישורי follow – אלו קישורים שבאמצעותם בעל האתר מבקש ממנועי החיפוש להתחשב על מנת להעביר את ערך דירוג הדף, וקישורי nofollow שבעצמם נחלקים למספר סוגים, ובאמצעותם בעל האתר מבקש ממנועי החיפוש שלא להתחשב בקישורים הללו לצורך העברת ערך דירוג הדף.

כאשר אתם נפנים לבנות פרופיל קישורים לאתר שלכם, הקפידו לשלב מעת לעת גם קישורי nofollow. אמנם במקרה הזה לא תהנו בצורה מלאה מערך הקישור, אולם הוא ללא ספק יראה טבעי יותר.

צרו גיוון במקום בטקסט ממנו יוצא הקישור

רבים מן הקישורים מתקבלים באמצעות מאמרים המתפרסמים בבלוג של האתר המקשר או כחלק מקטגוריה במגזין ממנו רכשתם את הקישור.

חשוב יהיה להקפיד בהקשר הזה שטקסט העוגן יוטמע במקומות שונים בטקסט המקשר, עבור טקסטים שונים.

לכן, כדאי יהיה שלא כלל המאמרים שתרכשו יפנו לאתר שלכם בדיוק מן הפסקה השניה. הדבר עלול להיראות לא טבעי ולהעלות חשד למניפולציה על מנוע החיפוש. זאת הסיבה, שכדאי יהיה לשלב את טקסט העוגן בכל פעם במקום שונה במאמר.

מאיפה יוצא הקישור

חישבו היכן נכון להוציא את הקישור מן האתר

קניית לינקים איכותיים ניתן להוציא ממקומות שונים באתר המקשר: מטקסט בבלוג המוטמע באתר, מתמונות באתר, מן הפוטר, מתפריטי צד ועוד.

כאשר אתם פונים לבניה מושכלת של פרופיל קישורים לאתר שלכם כחלק מאסטרטגיית קידום אתרים, חשוב יהיה שתשוו לו מראה טבעי יותר באמצעות גיוון מקומות המקור באמצעותם האתר המקשר מפנה לעמודי האתר שלנו.

מדריכים נוספים? בבקשה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Call Now Button052-9788838 דילוג לתוכן