אחסון וורדפרס מומלץ: 4 חברות מומלצות מניסיון

עם דומיננטיות כמעט מוחלטת בכל מה שקשור לאתרים המבוססים על מערכת ניהול תוכן, הייתם משערים שוורדפרס תציג ביצועים די דומים על גבי כל שרת אחסון שעומד בדרישות המינימום שלה (בפועל כמעט כל שרת המבוסס על לינוקס).

בפועל זה לא תמיד כך, ויש לכך כמה סיבות:

1.לא כל חברות האחסון מציגות את אותן הביצועים. גם אם ניקח שני אתרים זהים כמעט לחלוטין, סביר להניח שהם לא יטענו בדיוק באותה המהירות. מלבד המהירות שבה הדפים באתר נטענים, יש חברות אחסון שמספקות שרתים יציבים יותר מאחרים.

שרת יציב יותר לא רק מספק חווית גלישה עדיפה לגולש, אלא עשוי גם להשפיע על האופן בו האתר ייראה בתוצאות החיפוש: אם גוגל סורק את האתר בזמן שהוא לא זמין, הוא לא יוכל להציג את הגרסאות הכי מעודכנות של העמודים עד לפעם הבאה שבה הוא יסרוק את האתר.

2.וורדפרס היא מערכת מודולרית. המשמעות היא שניתן להוסיף לה רכיבים שונים, בעיקר תוספים שמרחיבים את היכולות שלה, אבל גם תבניות שונות. ככל שהתבנית בה משתמשים היא מורכבת יותר והתוספים מתוחכמים יותר, כך גם הדרישות מהשרת עולות.

3.ללא קשר ישיר לוורדפרס, אתרים גדולים דורשים נפח תעבורה גדול יותר ונפח אחסון גדול יותר. בנוסף, ככל שיש באתר יותר גולשים בו זמנית, כך גם העומס על השרת גדל.

אז מה אמור להיות באחסון וורדפרס מיטבי?

מרבית חברות האחסון המציעות אחסון וורדפרס מבצעות אופטימיזציות שונות לשרת על מנת לשפר את כל המדדים שהצגנו, ובמיוחד על מהירות טעינה גבוהה (פרמטר שחשוב גם לגוגל).

כמו כן, חשוב להבדיל בין אחסון שיתופי לבין אחסון על שרת וירטואלי או אחסון בענן. באחסון שיתופי כל האתרים יושבים על גבי אותו השרת בלי הפרדה ולכן חולקים את אותם משאבים. לכן תיתכן פגיעה בביצועים אם החברה שמה כמות גדולה מדי של אתרים על גבי אותו השרת או שאתרים מסוימים משתמשים בכמות גדולה מאוד של משאבים.

סוג נוסף של אחסון הוא שרת וירטואלי או שרת אחסון בענן. שרת וירטואלי מאפשר להקצות לכל אתר כמות משאבים ידועה מראש מבלי לחלוק את המשאבים עם אתרים אחרים גם אם כולם יושבים על גבי אותו שרת פיזי. שרת אחסון בענן מציע רעיון דומה, אך השליטה במשאבים היא דינאמית וקל להקצות לאתר יותר משאבים אם יש צורך בכל (או פחות במידה והעלות לא משתלמת).

בנוסף ישנה אופציה לשכור או לנהל שרת באופן עצמאי עבור אתרים גדולים מאוד שנהנים מתנועה של מיליוני גולשים בחודש.

4 חברות אחסון וורדפרס המומלצות ביותר מהניסיון שלנו

uPress

יו-פרס היא אולי אחת מחברות האחסון היחידות בישראל שמתמחות רק באחסון וורדפרס. המשמעות היא שכל האתרים שמאוחסנים עליה כבר עוברים אופטימיזציה לוורדפרס באופן אוטומטי, כולל אבטחה הדוקה (העובדה שוורדפרס בנויה על קוד פתוח הופכת אותה למטרה קלה להאקרים) .

עוד יתרון של אחסון ביו-פרס הוא שהממשק כולו הוא בעברית ולכן קל יחסית לשלוט באתר אפילו אם אין לכם ניסיון בניהול אתרים. אפשר גם לראות נתונים שונים על האתר שבדרך כלל יש צורך להיכנס לתוך מערכת הניהול של וורדפרס ולנווט בתפריטים השונים כדי לבדוק אותם.

מבחינת סוגי האחסון, החברה מספקת הן אחסון שיתופי והן אחסון על גבי שרתים וירטואליים (VPS) בהתאם לדרישות שלכם.

עוד יתרון הוא שניתן לקבל כתובת IP ייעודית לאתר שלכם. כתובת IP ייחודית שמה את האתר במעין בועה מבחינת גוגל ולכן אפשר לקשר אליו או ממנו לאתרים אחרים עם מינימום סיכון.

שימו לב שהחבילות של יו-פרס הן לא הכי זולות בשוק, אבל אם לוקחים בחשבון את השימוש בתוספים המיוחדים, מדובר בעסקה משתלמת.

להצטרפות ליופרס >>

JetServer

ג’טסרבר היא עוד חברת אחסון ישראלים שמציעה בין היתר גם חבילות אחסון ייעודיות לוורדפרס עם אופטימיזציות ברמת השרת. כמו כן, היא מספקת סט של כלים למפתחים שהופכת את המעבר מסביבת הפיתוח לגרסה הציבורית של האתר לפשוטה יותר, כך שאם יש באג בסביבת הפיתוח, האתר הציבורי עדיין יעבוד כרגיל (מה שמכונה Staging).

בניגוד לחברות אחרות, בגזרת ה-Wordspress אין ל-JetServer חבילות שבהן אפשר לאחסון מספר אתרים והמשמעות היא שאם יש לכם כמה אתרי וורדפרס, תאלצו לרכוש חבילת אחסון לכל אתר בנפרד. החברה מציעה שלוש חבילות שונות על פי סוג האתר: בלוג, אתר בינוני ואתר מסחר (תוספי המסחר לוורדפרס הם תוספים די כבדים).

אם יש לכם מספר קטן של אתרים או אתר אחד בודד, זו לא בעיה. מצד שני, אם אתם רוצים לקדם מספר אתרי וורדפרס במקביל, לא בטוח שהפתרון של JetServer יתאים לכם (יש לה חבילות SEO ייעודיות, אבל לא כאלו שבוצעה עליהן אופטימיזציה ספציפית לוורדפרס).

להצטרפות לג’טסרבר >>

Cloudways

Cloudways נחשבת לאחת מחברות האחסון הטובות ביותר בעולם בכל מה שקשור לאחסון מבוסס ענן. כזכור, מדובר באחסון דינאמי יותר. לא רק זה, אלא שהיא מציעה שירותי אחסון מכמה ספקים שונים ללא הצורך לעבוד מולם בנפרד. לכל ספק יש מספר מרכזי מידע ברחבי העולם וקיימת גם תמיכה ב-CDN (שליחת המידע מהשרת הקרוב ביותר למיקומו של הגולש).

מסיבה זו, אחסון של אתרים ב-Cloudways יכול להיות מצוין למי שמעוניין לאחסן אתרים שמשרתים אנשים ממגוון רחב של אזורים גאוגרפים.

יש לשים לב שהטרמינולוגיה של Cloudways היא קצת שונה משל חברות אחסון אחרות. לדוגמה, במקום להוסיף אתר לחשבון שלכם, אתם מוסיפים לו “אפליקציה” ולאחר מכן מחברים אותה לדומיין. למרבה המזל, יש דרך פשוטה להשתמש בתוסף של Cloudways ולהעביר אתרי וורדפרס קיימים למערכת אחרי שהגדרתם אתר בסיסי במערכת.

Easy Blog Networks

עד עכשיו דיברנו בעיקר על חברות אחסון שמציעות לכם את הביצועים הטובים ביותר עבור האתר שלכם. Easy Blog Networks היא חברת אחסון קצת שונה שמייעדת את השירותים שלה באופן ספציפי למקדמי אתרים.

כאשר אתם פותחים בה מנוי, אתם מקבלים כמות גדולה מאוד של אתרים עם התקנה מוכנה של וורדפרס שמיועדת לאתרים קטנים יחסית (מה שמקדמי אתרין מכנים “אתרי לווין”). אלו אתרים פשוטים ולכן לא נדרשת כמות גבוהה של משאבים (אחרת כל זה היה עולה לכם הון תועפות).

EBN שמה כל אתר על ספק שירות שונה (למעשה היא מתפקדת כסוג של Cloud Hosting) ועם כתובת IP שונה, ולכן אתם יכולים להתרכז בקידום של כל אתר לפי האסטרטגיה שאתם בוחרים בה (בדרך כלל קישור בין האתרים מתוך מאמרים הכוללים את מילות המפתח שחשובות לכם).

החיסרון בשיטה הזו הוא שאם אחד מהאתרים מצליח “יותר מדי”, תצטרכו להוציא אותו מהרשת על מנת שתוכלו לאפשר לו ביצועים אופטימליים או שימוש בתוספים מורכבים יותר.

להצטרפות לEBN >>

חברות נוספות לאחסון אתרי וורדפרס

כמובן שיש חברות נוספות בשוק המציעות ביצועים לא רעים עבור אתרי וורדפרס וגם חברות המציעות שירותים ייעודים כמו למשל חברת WP Engine.

אבל לפני שאתם מתחייבים לחברה כזו או אחרת, רצוי לבדוק עד כמה היא מומלצת דרך אתרים שמבצעים בדיקה אובייקטיבית (פשוט לחפש בגוגל את שם החברה + המילה Reviews או WordPress Hosting Compare). לדוגמה, בחלק מהחברות יש גם כל מיני קאצ’ים כמו למשל חבילות סופר זולות ומפתות שבפועל מתאימות רק לאתרים ממש קטנים או תשלום יקר מאוד אחרי השנה הראשונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Call Now Button052-9788838 דילוג לתוכן